Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Zeneesttel készülnek

Zeneesttel készülnek Kultúra

Nyolcadik alkalommal szervezték meg az Adventi Regionális Kórustalálkozót, amelynek idén, december kilencedikén Bibarcfalva adott otthont.

Öt évvel ezelőtt ugyancsak Bibarcfalván rendezték meg a találkozót, hiszen – mint Fancsal Zsolt lelkipásztortól megtudtuk – ez egy vándor találkozó, minden évben más helyszínen szervezik meg. Az ünnepségen felléptek Nagybacon, Kisbacon, Magyarhermány, Bodos és Bibarcfalva gyülekezeti kórusai, valamint egyesített kórusként, közös énekléssel is megörvendeztették a gyülekezetet.

Az adventi kórustalálkozók megszervezése ugyancsak Fancsal Zsolt lelkipásztornak köszönhető, mondta el az est folyamán Székely Lajos nyugalmazott bibarcfalvi lelkipásztor, ugyanis az első ilyen jellegű rendezvényt ő hozta tető alá. Jövőre a nagybaconi egyházközség ad otthont a kórusok seregszemléjének.

A házigazda lelkész igehirdetésében a karácsonyra való felkészülés fontosságát hangsúlyozta, ezt követően a kórusok éneke zendült fel. A műsor után meggyújtották a második adventi gyertyát, minekelőtte Barthalis Zoltán szavalatát hallhatták az egybegyűltek.

A harmadik gyertyát december 16-án, vasárnap gyújtják meg a templom előtti téren. Ezt megelőzően, 18 órától a templomban Ó, Betlehem kis városka című zeneestet adják elő a gyülekezet bibliaórás asszonyai és a kórus.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük