A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Zeneesttel készülnek

Zeneesttel készülnek Kultúra

Nyolcadik alkalommal szervezték meg az Adventi Regionális Kórustalálkozót, amelynek idén, december kilencedikén Bibarcfalva adott otthont.

Öt évvel ezelőtt ugyancsak Bibarcfalván rendezték meg a találkozót, hiszen – mint Fancsal Zsolt lelkipásztortól megtudtuk – ez egy vándor találkozó, minden évben más helyszínen szervezik meg. Az ünnepségen felléptek Nagybacon, Kisbacon, Magyarhermány, Bodos és Bibarcfalva gyülekezeti kórusai, valamint egyesített kórusként, közös énekléssel is megörvendeztették a gyülekezetet.

Az adventi kórustalálkozók megszervezése ugyancsak Fancsal Zsolt lelkipásztornak köszönhető, mondta el az est folyamán Székely Lajos nyugalmazott bibarcfalvi lelkipásztor, ugyanis az első ilyen jellegű rendezvényt ő hozta tető alá. Jövőre a nagybaconi egyházközség ad otthont a kórusok seregszemléjének.

A házigazda lelkész igehirdetésében a karácsonyra való felkészülés fontosságát hangsúlyozta, ezt követően a kórusok éneke zendült fel. A műsor után meggyújtották a második adventi gyertyát, minekelőtte Barthalis Zoltán szavalatát hallhatták az egybegyűltek.

A harmadik gyertyát december 16-án, vasárnap gyújtják meg a templom előtti téren. Ezt megelőzően, 18 órától a templomban Ó, Betlehem kis városka című zeneestet adják elő a gyülekezet bibliaórás asszonyai és a kórus.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.