Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

XII. Székelyföld Napok

XII. Székelyföld Napok Kultúra

Október 8. és 17. között Hargita, Kovászna és Maros megyék tanácsai és a hozzájuk tartozó kulturális intézmények immár 12. alkalommal szervezik meg a Székelyföld Napokat, ezúttal „a komaság jegyében” mottó alatt. A komaság ugyanis egyedülálló intézménye a székelységnek, egyfajta sajátos szociális védőhálója, biztosítási rendszere.

Hirdetés
Hirdetés

A tavalyi rendhagyó, jórészt az online térben megvalósuló rendezvénysorozattal ellentétben idén a szervezők újra a valós eseményeknek, találkozásoknak szántak főszerepet, természetesen a megfelelő járványügyi óvintézkedések betartásával. Kovászna megyében 19 településen 37 eseményre kerül sor, a szlogen jegyében pedig 6 produkcióval gazdagítják más megyék programjait, illetve 7 más megyebeli eseményt hoznak el a háromszéki közönségnek.

Akárcsak előző években, idén is sok olyan kisebb településre jutnak el kulturális programok, ahol az év nagy részében ritkán vagy egyáltalán nem zajlik művelődési esemény, sőt, a Brassó megyei szórványba is eljutnak. A vidéki események mellett a Székelyföld Napoknak idén is vannak kiemelt nagyrendezvényei: Kovászna megyében ide sorolható a II. Visor Fotófesztivál, amelynek keretében a három székely megye összes fotóklubja együtt állítja ki alkotásait, a Kárpát-medence szintű részvétellel megrendezett Csoma tárlat, amely idén a Mi a te mítoszod? címet viseli, valamint a főszervező Kovászna Megyei Művelődési Központ által idén is kezdeményezett Táncoló és Zenélő Székelyföld programsorozat, melyet a Hagyományok Háza Erdélyi Hálózatával és a két testvérmegye kulturális intézményeivel partnerségben szerveznek meg egész Székelyföldön.

Mindhárom megye részletes eseménykínálata megtalálható a www.szekelyfoldnapok.ro honlapon, valamint a hivatalos Facebook- (https://www.facebook.com/szekelyfoldnapok) és Instagram-(@szekelyfoldnapok) oldalakon is.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük