Felhívás!

Vitézavatás a templomban

Vitézavatás a templomban Kultúra

Szombaton a kantai Szentháromság templomban a Történelmi Vitézi Rend Kézdiszéki Vitézi Széke szervezésében tartottak vitézavatást.

A vitéz Darvas-Kozma József csíkszeredai esperes főcelebrálásával, Vargha Béla főesperes-plébános, Bartos Károly plébános és Elekes Szabolcs segédlelkész közreműködésével bemutatott szentmisét követően vitéz Lázár Elemér főkapitány-helyettes köszöntötte a jelenlévőket, egyben köszönetet mondva a helyi szervezőknek és mindazoknak, akik támogatást nyújtottak a vitézi rend ügyének előrehaladásáért.

„Tisztelt honfitársaim! (…) Önzetlenül kell szolgálnunk egymást, nemzetünket, megmutatván, hogy mi hűséges katonái vagyunk drága hazánknak, ezért hozta létre Horthy Miklós kormányzó a vitézi rendet!”
Vitéz Hunyadi László, a Történelmi Vitézi Rend főkapitánya által végzett avatást követően harminchárom új taggal bővült a rend. Az eseményen részt vett a Magyar Koronaőrök Egyesülete a Szent Korona hiteles másolatával.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. május 2., 7:45
  ÉRTÉKELÉS: 19

  Szégyelljétek magatokat! Kik vagytok?! Harcoltatok háborúban?! A kocsma nem számít annak!!!
  Amig ti halomra/párt és haveri parancsra szórjátok a vitézi kitüntetéseket, addig az Úz völgyében az Igazi Hősök temetőjét tették tönkre vandálok! Mit léptek erre csürhe banda?! Ja,hogy izé ne nektek ã…..

 • User
  Dátum: 2019. május 2., 11:54
  ÉRTÉKELÉS: 20

  Amilyen a foesperes,olyanok a vitezze avatottjai is ! Ha majd egy haboru lessz (Isten adja minel hamarabb!),ezek a vitezek elsokent fognak bebujni a patkanylyukba ! De mit is kerdez ezektol az elottem kommentelo,hogy az Uz volgyi hosok temetojeert ezek a “vitezek” mert nem szolalnak meg?! Mit varsz te olyanoktol,mint ez a foesperes,aki Kezdin a Katolikus temetoben,kiszedette a hazajukert harcolo hosoket es sirhelyeiket eladta a civil hiveinek. Az ilyen embereknek a tortenelem nem szamit,csak a korrupciobol befolyo penz. Es mindennek a tetejeben, Isten hiveinek adjak ki magukat,Jezus Krisztus Urunk kovetoinek. Szerintem,ha valoban igaz a hit,amit tanitanak (Isten adja,hogy igaz legyen!),akkor a Pokol,nagyon sok reverendas, hitetlen hitteritovel lessz tele !

 • User
  Dátum: 2019. szeptember 30., 21:56
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Ha valaki el tud képzelni az őskeresztény egyházban, egy gyülekezetben, egy apostolt, karddal a kezében vitézkedni, kérem, jelentkezzen!