Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Üveghang Akadémia 5.

Üveghang Akadémia 5. Kultúra

Ötödik alkalmához érkezett az Üveghang Akadémia nevű zenei ismeretterjesztő képzés. A meghívott előadó ezúttal a kolozsvári Erich Türk orgonaművész, aki Johann Sebastian Bach életét és munkásságát fogja bemutatni a közönségnek június 24-én 19 órától a Krisztus király római katolikus templomban.

Hirdetés
Hirdetés

Erich Türk 1972-ben született Kolozsváron. Tanulmányait a Gheorghe Dima Zeneakadémián, Ursula Philippi osztályában, valamint Bécsben, Michael Radulescunál folytatta. Csembalótanárai Ilton Wjuniski és Gordon Murray voltak. Számos mesterkurzuson vett részt Németországban, Franciaországban, Svájcban, Portugáliában és Moszkvában. 1995–1999 között a medgyesi evangélikus templom orgonistája és karnagya volt, jelenleg a Gh. Dima Zeneakadémián tanít orgonát, csembalót, hangszertant és kamarazenét. Mind szólista és a Transylvania Barokk Együttes, a Balkan Baroque Band és más együttesek tagja.

Erich Türk a régizene- és a régihangszer-kutatás téren is tevékeny, és gyakori vendége a hazai régizene-fesztiváloknak. Létrehozta a TransylvANTIQs lemezkiadót, mely a hazai zenekultúrát szolgálja. 2000-ben a bruges-i Nemzetközi J. S. Bach Orgonaverseny díjazottja.

Johann Sebastian Bach nagy barokk zeneszerző művei számos művész koncertműsorában közkedvelt daraboknak számítanak. De hogy nézett ki a Bach idejében a zongora? Mennyire hasonlítottak Bach hangszerei a mai zongorához? Ilyen és hasonló jellegű kérdésekre is választ kaphatunk az előadás folyamán, illetve megismerkedhetünk csembalóval, a zongora ősével, Bach idejében a legelterjedtebb billentyűs hangszerrel.

A belépő felnőtteknek 10 lej, diákoknak/gyerekeknek ingyenes.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük