Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ünnepel a fürdőváros

Ünnepel a fürdőváros Kultúra

Négy napon át ünnepel Kovászna, ma kezdődnek az idei városnapok. A nagyszínpadon fellépő zenekarok mellett hagyományostermék-vásár, élő szoborpark, bográcsos főzőverseny, fúvóskoncert, néptáncelőadások, sportrendezvények, gyermektevékenységek, képzőművészeti kiállítások várják az érdeklődőket.

Hirdetés
Hirdetés

M a 18 órától a Nyárádszentsimoni Művésztelep kiállításának megnyitójával startol Kovászna városünnepe, amelynek a Kádár László Képtár ad otthont. A rendezvénysorozat aztán pénteken folytatódik. 15−17 óra között a Diákszínpad élő szoborparkkal csalogatja a művelődési ház előtti térre a kíváncsiskodókat. A méltán közkedvelt programpontra mindhárom nap lehet számítani.

Az ünnepélyes megnyitót pénteken 17 órakor tartják, amelyen Gyerő József polgármester beszéde hangzik el, majd a Kézdivásárhelyi Tanulók Klubjának fúvószenekara és mazsorettcsoportja ad koncert. Második nap újabb kiállításmegnyitóra várnak, a művelődési ház kiállítótermében lesz megtekinthető a Vörös és Fekete című, Bolla Bernadett pápai fotóművész munkáit felsorakoztató tárlat. 18 órától kezdődik a pénteki koncertsorozat, előbb a Mandinga, majd az Édász, az Akela és a Background lép színpadra.

Szombaton a Tündérvár Egyesület tart gyermekfoglalkozásokat a Sétatéren 10 órától, amellyel párhuzamosan rotyoghatnak a bográcsokban a főzőversenyre készülő étkek. 16.35-től cigánytáncok tekinthetők meg a nagyszínpadon, majd újra a koncerteké lesz a főszerep. Ezúttal Kaly nyitja a sort, majd Tamás Gábor, a Children of Distance, Randi, Káer és Kapriccio, végül pedig Dj Hunay és Dj SoundNoise pörgeti a lemezeket. A vasárnap a néptáncé, 15 órakor a kászon-altízi Hagyományőrző Népi Zenekar, 16 órától a Junii Covăsneni Néptáncegyüttes, 16.40-től a Recefice Néptáncegyüttes, 17 órakor pedig a Romănașul Néptáncegyüttes szórakoztatja a jelenlévőket. Őket Sing Floyd-koncert követi 18 órától. 19 órától kiosztják a Tiszta udvar, rendes ház program nyerteseinek díjait, majd 20 órától a Connect-R koncertezik. A fürdővárosi ünnepet Szikora Róbert és az R-GO zárja, akiket 23 órától tűzijáték követ.

Mindemellett sportprogramok is várják az érdeklődőket péntektől vasárnapig. Pénteken délután három órakor a városi stadionban barátságos labdarúgó-mérkőzést játszik a Kovásznai Sportegyesület U15-ös csapata és a Jövő Sepsiszentgyörgy. 17 órakor a vajnafalvi sportcsarnok mellett kerékpáros- és roller-ügyességi versenyre várják a gyerekeket. Ezt követően a vajnafalvi sportcsarnokban öregfiúk kézilabda-mérkőzésére kerül sor.

Szombaton horgászversenyre hívnak, jelentkezni a 0740.372.155-ös telefonszámon lehet. Kilenc órától kezdődik a Kovászna 2022 minifoci-bajnokság a műfüves sportpályán, délután pedig különböző focimeccsek lesznek a városi stadionban. Vasárnapra az asztaliteniszezőket várják a vajnafalvi sportcsarnokba, majd öregfiú-mérkőzésre kerül sor a kovásznaiai és a kézdiszentlélekiek között, míg 13 órától lábteniszverseny kezdődik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük