Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Újra jön a Filmtettfeszt

Újra jön a Filmtettfeszt Kultúra

A Filmtett Egyesület október 5. és 16. között szervezi meg a Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle 22. kiadását.

Hirdetés
Hirdetés

Két (hosszú) hétvégén, október 5. és 16. között ismét az előző év legjobb magyar játékfilmjeivel, erdélyi és magyarországi dokumentumfilmekkel, díjazott magyar kisjáték- és animációs filmekkel, kultikus klasszikusokkal és népszerű gyerekfilmekkel tér vissza az erdélyi vetítővásznakra a Filmtettfeszt műsora.

A rendezvénysorozat központja szokásos módon Kolozsvár (október 5. és 9. között), ám a kincses városon kívül ezúttal 18 településen – Temesvártól Székelyudvarhelyig és Csíkszeredáig, Nagyváradtól Sepsiszentgyörgyig és Kovásznáig, Nagybányától Brassóig és Nagyszebenig, illetve két vidéki helyszínen, Tordaszentlászlón és Bihardiószegen is – lesznek vetítések. Nem hiányozhat a programból a Filmgalopp nevű versenyprogram sem: az idén fikciós erdélyi rövidfilmekből összeálló mezőny átesett már az előzsűrizésen, a versenybe került alkotások címe hamarosan nyilvánossá válik. A verseny díjainak sorsáról ezúttal is szakmai zsűri dönt, illetve a közönség is szavazhat a kedvencére online, október 5. és 7. éjfél között. A szombati, október 8-i kolozsvári díjátadó gálán újra „gazdára lel” egy Sárga Csikó, a Filmtett Egyesület kiválósági díja, és egy újabb magyar filmesztéta részesül Fám Erika-díjban.

„A Filmtettfeszt maroknyi csapata már hónapokkal ezelőtt elkezdte a fesztivál idei kiadásának szervezését. Jelenleg javában egyeztetünk a filmforgatókkal és a filmek alkotóival, célunk, hogy minél több, színvonalas magyar produkció jusson el idén is a tágabb értelemben vett erdélyi – nem csak magyar – közönséghez. A világjárvány miatti lezárásoktól nehezített két év után reméljük, hogy a fesztivál visszarázódhat a szokásos kerékvágásába” – fogalmazott Zágoni Bálint fesztiváligazgató.

A program részletei fokozatosan elérhetőekké válnak a következő hetekben a Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle honlapján.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.