Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Újraindul a kulturális élet

Újraindul a kulturális élet Kultúra

Késői vagy elmaradt támogatások, büntetések, követhetetlen szabályok – ez jellemezte az elmúlt hónapokat a kultúrkocsmák életben. Reménykedni még mindig nem mernek, de szervezkedni már igen.

Megviselte a vendéglátóipart, főként a különböző eseményeket szervező kultúrkocsmákat a koronavírus-járvány, hiszen egész tavasszal zárva tartottak, de a nyitás után is több volt a kár, mint a haszon.

Hirdetés
Hirdetés

A sepsiszentgyörgyi Szimpla tulajdonosa, Józsi Kinga elmondta: lassan kezdenek nyitni rendezvények szempontjából is, de még mindig félve, hiszen nem tudni, mit rendelkeznek máról hónapra. Ugyanakkor anyagi támogatást is csak részlegesen kaptak, ami nem pótolja a kiesett jövedelmet. A kultúrkocsmában a járvány miatt mintegy 11 esemény maradt el tavasszal, többek között könyvbemutatók, Pokolgép-koncert és különféle vásárok is. A nyári terasz-megnyitást követően sem múltak el a nehézségek: közel 20 ellenőrzésük volt néhány hét alatt, a rendőrség, csendőrség, közegészségügy és fogyasztóvédelem munkatársai felváltva vagy egyszerre vizsgálódtak, büntettek, sokszor apróságok miatt – mondta a tulajdonos. Az élet azonban lassan elindulhat, most már hatan is ülhetnek egy asztalnál, és bent is kinyithat a kávézó, kultúreseményeket is szervezhetnek, amennyiben a résztvevők maszkot hordanak, és betartják a távolságot, de szerencsére nagy az udvar, és megoldható. Az események tető alá hozása már elkezdődött, az elmúlt hétvégén kirakodóvásárt tartottak, a következő hétvégén pedig a bor kedvelőit várják kóstolóra, de koncertek, előadások is lesznek az ősz folyamán.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük