Felhívás!

Tanévnyitó a Sapientián

„Az egyetem szinte kecskebukát vetett az önök érdekében, ezért elvárjuk a komoly hozzáállást” – fogalmazott dr. Nyárádi Imre István, a Sapientia EMTE sepsiszentgyörgyi központjának vezetője az egyetem udvarán szűk körben megtartott tanévnyitón hétfőn délután, ahol a hiánypótló, romániai magyar erdőmérnöki szak első hallgatóit is köszöntötték.

„A Sapientia célja, küldetése, hogy a közösséget szolgálja” – jelentette ki a központ igazgatója. Az egyetem mindkét szentgyörgyi szakja jövőre néző, a megélhetés biztonságát szavatolja, a végzősök közül nagy arányban helyezkedtek el a szakmában. „A megújuló erőforrásokkal való gazdálkodást nem lehet felelőtlen emberekre bízni” – hangsúlyozta Nyárádi. Ám szó esett arról is, hogy nagy annak a rostának a lyuka, amellyel válogatják a hallgatókat, az éppen 5 éve indult első agrármérnöki évfolyam 26 hallgatójából eddig összesen 15-en végeztek, a másodikból heten.

A tanárszaktársak folyamatosan óriási áldozatot vállalnak, hogy az órákat megtartsák, sokan utaznak több száz kilométert, ezért a diákokkal szemben is elvárás, hogy megjelenjenek az órán. A gondokat meg lehet beszélni, többféle támogatással siethetnek a segítségükre, ha nehézségeik vannak. A tanulás eredménye látható a végzősökön: más a tartásuk, tudásuk, szemléletük, mint első nap – fogalmazott beszédében Nyárádi.

Az egyetem idén 26 elsőéves leendő agrármérnököt és 28 erdőmérnök-hallgatót fogadott be közösségébe. Miután több oktató is üdvözölte a jelenlévő diákokat, azok letették az egyetemi esküt is, majd az órarend szerinti gyakorlati órákra vonultak, további négy hétig ezek képezik az oktatás törzsét.
A Sapientia EMTE idei, 20. tanévét a csíkszeredai, kolozsvári és marosvásárhelyi kar közös online tanévnyitóval kezdi.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.