Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Újabb évfolyam indul

Románia egyetlen magyar nyelvű akkreditált drámatagozata a következő tanévtől újabb kilencedikes színészosztályt indít. A felvételire május 18-án 15 órakor kerül sor a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum Visky Árpád-drámatermében.
Az országos metodológiával összhangban május 10-11-én a felvételizni szándékozó diákoknak az iskolájuk titkárságán kell kikérniük a felvételire való beiratkozáshoz szükséges dokumentumot. A felvételire ezzel, valamint a diák keresztlevelének és személyazonossági igazolványának másolatával, egy orvosi igazolással, illetve a szülők személyazonossági igazolványának másolatával május 14-15-én lehet beiratkozni a Plugor Sándor Művészeti Líceum titkárságán (Kossuth Lajos utca 15. szám).
– Többször tartottunk felkészítőt, és még a héten is tartunk, de természetesen mindenki részt vehet a felvételin, akkor is, ha egyetlen felkészítőn sem volt jelen. A felkészítő inkább arra szolgál, hogy a diák tájékozódjon, mire számíthat, ha bejut, de minden nyitott, tehetséges gyereket várunk – hangsúlyozza Fazakas Misi tagozatvezető tanár.
A gyakorlati vizsgán a következő próbák szerepelnek: kötetlen beszélgetés a felvételiző diákkal, olvasás első látásra, egy vers elmondása, ritmikai, ének- és mozgásgyakorlatok, valamint különböző fantáziajátékok. Az eredményt május 22-én hirdetik ki.
A drámaosztály elvégzése nagyobb esélyt nyújt a színművészeti egyetemek színész-, bábszínész-, rendező-, teatrológia-szakára való bejutásra, de segíti a jogi, politikai, pedagógiai, illetve a tévé és rádió műsorvezetői pályákon való érvényesülést, valamint az újságírói és kommunikáció szakokra való bejutást is. További információk, ismertető film a www.osono.ro/dramatagozat honlapon.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük