Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Újabb drámaosztály indul

Újabb drámaosztály indul Kultúra

Az Osonó Színházműhely társulatvezető-rendezője által 2000-ben alapított és vezetett, Románia legelső magyar nyelvű, akkreditált drámatagozata a következő tanévtől újabb kilencedikes színészosztályt indít. A felvételire májusban kerül sor, de már most elkezdődnek a rendszeres felkészítők.

Hirdetés
Hirdetés

Legközelebb október 9-én 15 órakor a Plugor Sándor Művészeti Líceum Visky Árpád-drámatermében ismerkedhetnek meg az érdeklődők a szaktantárgyakkal. Ezt követően, október 16-án 15 órakor lesz felvételi felkészítő. Már nyolc színészosztály ballagott el, jelenleg két évfolyama van a tagozatnak.

A több mint húszéves hagyománnyal rendelkező drámatagozat számos alkalommal elnyerte a legjobb romániai drámatagozatnak járó minisztériumi díjat mind a csoportos, mind az egyéni országos tantárgyversenyeken, illetve több országos és nemzetközi fesztiválon kaptak elismerést a színészosztályok diákjai. A tagozat, pályázatok által rendszeresen szervez ingyenes kirándulásokat, táborokat illetve nemzetközi szakmai tapasztalatcserét a drámás diákok számára, akiknek lehetőségük van EU-s projektbe való bekerülésre is. A Határtalanul! Program által állandó kapcsolata van a tagozatnak a szentesi Horváth Mihály Gimnázium drámatagozatával, illetve a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium dráma- és médiatagozatával.

Az iskola elvégzése után a diákok a kötelező érettségi mellett szakérettségit is letesznek, így szakképesítést elismerő oklevelet is kapnak.

Azon diákok számára, akik más településről érkeznek, az iskola emeletén egy korszerű, 2009-ben átadott bentlakást biztosít a líceum. Érdeklődni a 0740.578.725-ös telefonszámon lehet.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük