Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Új tagokkal a színpadon

Új tagokkal a színpadon Kultúra

Szombaton mutatkozott be a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Diákszínpad legújabb tagjaival. A délután folyamán kétszer is előadták Szabó Dezső Feltámadás Makucskán című darabját.

Előadás előtt Molnár János, a Kőrösi Csoma Sándor Líceum tanára, a diákszínpad jelenlegi vezetője köszöntötte a közönséget: „Bár az elmúlt időszak nem kedvezett a kulturális programoknak, mi mégis úgy gondoltuk, nem száműzzük életünkből a művészetet, erőfeszítéseket tettünk azért, hogy egy új darabbal örvendeztessük meg önöket.” Hozzátette, a csapat jelenleg 13 tagot számlál, és mivel nem volt lehetőségük a múlt évad végén elbúcsúzni a régi tagoktól, így most köszönte meg munkájukat, illetve a két legújabb tagot is köszöntötte.

Hirdetés
Hirdetés

A rendező elmondta továbbá, hogy Szabó Dezső egyik kevésbé ismert művét választották, viszont ők meglátták benne a fantáziát, és sajátos módon próbálják eljuttatni üzenetét a nézőkhöz. És valóban, a húsvéti témájú darabot sikerült igenis időszerűvé tenni, hiszen a figyelmes néző fellelhette benne a koronavírus-helyzet kifigurázását, de akár a színpadra vitt politikustípusok és kortesbeszédek is ismerősnek tűnhettek.

Butyka Gyula, a kovásznai művelődési ház munkatársa elmondta, az előadást november végén Magyarországon, Gyulán, Kovászna testvértelepülésén is színpadra viszik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük