Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Túl sok a rajzóra?

Túl sok a rajzóra? Kultúra

Múlt csütörtökön a Hivatalos Közlönyben megjelent egy rendelet, amely előírta, hogy a rajzosztályba járó diákok óraszámát csökkenteni kell. Az intézkedés fejtörést okoz többek között a Nagy Mózes Elméleti Líceumban is, ahol nagy hagyománya van a rajzoktatásnak.

Hirdetés
Hirdetés

„Egyetértek azzal, hogy egy diák egy héten nem tölthet 46 órát az iskolában, viszont ismét fejetlenség történt, az intézkedést legalább februárban kellett volna hozni, hogy előre lehessen tervezni és nem a tanévkezdés előtt pár nappal előrukkolni vele” – vélekedik Bejan András, a kantai iskola igazgatója, aki szerint, ha most kell az órarendet felborítsák, akkor a tanároknak 7-8 óra veszteségük lesz, amit most, a tanévkezdést követően nehéz lesz korrigálni. Az órabeli veszteség természetesen a fizetéseken csapódik le.

Nagy Mózesben a kis művészpalánták képzése V. osztálytól kezdődik és VIII. osztályig tart. Ez a tagozat 1971-ben alakult, néhai Kosztándi Jenő és Kosztándi Katalin gondoskodásának és kitartó munkájának köszönhetően. A diákok rendelkezésére műterem áll, ahol a grafika, a festészet, a szobrászat műhelytitkait sajátíthatják el, és egyetemes művészettörténetet is tanulnak.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. szeptember 10., 18:25
    ÉRTÉKELÉS: -5

    A lenyeg az hogy a TANAR urak-nak jo nagy fizetesuk legyen „DOLJON A LE” , hogy a gyerekek NAPONTA 7-8 orat koptassak az iskola padjat az mar SENKIT SEM ERDEKEL es persze nem tudnak semmit (tisztelet a kivetel de a kivetel az KEVES) ezt bizonyitjak az eretsegi erdemenyek !!! Ez mar tulzas amit elmuvelnek, a kompetens szervek be kellene bujjanak a TANULOK borebe is es ugy bornyuzzak meg egy tantervet !!!