Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A magyar dal napja a Gábor Áron téren

A magyar dal napja a Gábor Áron téren Kultúra

Vasárnap, szeptember 8-án a kézdivásárhely–kantai Szentháromság római katolikus templomban koncertezett a Nagyatádi Városi Vegyeskar, majd vendéglátóikkal, a Cantus Kamarakórussal a főtéren ünnepelték a magyar dal napját.

Hirdetés
Hirdetés

A Pauker Zoltán karnagy vezette nagyatádi vegyeskar a 11 órás szentmise hangulatát emelte három kórusművel, majd koncertjükön Bárdos Lajos-, Halmos László-, Kocsár Miklós-, Liszt Ferenc- és Kodály Zoltán-darabokat adtak elő. A folytatásban a céhes város főterén, a magyar dal napja alkalmával a két kórus rövid előadása Kodály Zoltán Esti dalának közös eléneklésével ért véget.

– A Cantus kamarakórus több mint húsz évvel ezelőtt járt Nagyatádon, most a két település polgármestereinek köszönhetően a két zenekar ismét felvette a kapcsolat fonalát – osztotta meg lapunkkal Fórika Balázs, a kézdivásárhelyi Cantus karnagya. Hozzátette, az anyaországi vendégek háromnapos ittlétük alatt a Békási-szoros és a Gyilkos-tó érintésével meglátogatták Csíkszereda és Gyergyószentmiklós nevezetességeit, a madéfalvi emlékművet, a csíksomlyói kegytemplomot és a nyerget is.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük