Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Trianon-megemlékezések megyeszerte

Sepsiszentgyörgyön éneklés is lesz

* A szervezők ma 12 órára a főtérre várják az érdeklődőket, ahol Szarka Tamás Kézfogás című dalát énekelhetik közösen a városban működő kórusok tagjaival. Szarka magyarországi idő szerint 11 órakor Budapesten, az Országháza előtti Kossuth téren énekli a dalt 7000 gyerek kíséretévben – ugyanabban az időpontban Vajdaság, Felvidék, Erdély és Magyarország több mint száz településén is felcsendül.

* A Sepsiszéki Székely Tanács 17.30-tól az Erzsébet parkban, a volt országzászló helyénél emlékezik a trianoni diktátum 99. évfordulóján. Az RMDSZ, az MPP és az EMNP képviselője mellett beszédet mond Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke is.

Hirdetés
Hirdetés

Hagyományőrzők Ozsdolán

Az ozsdolai hagyományőrzők ma ismét megszervezik a vranceai megyehatárnál, a bejenari emlékműnél a trianoni megemlékezést. Indulás 11 órakor a községközpontból.

 

Főhajtás Kovásznán

Kovásznán 17 órakor a vajnafalvi református templomkertben emlékeznek a trianoni döntésre. Közreműködnek: Balogh Zoltán esperes, Orbán Judit lelkipásztor, illetve az IKE csoport és a 109-es számú Havadtőy Sándor Cserkészcsapat. A rendezvény a koszorúk elhelyezésével zárul.

 

Kézdiszéken is emlékeznek

A Kézdiszéki Székely Tanács és az RMDSZ helyi szervezete 17.15-től a kaszárnya előtti téren tart megemlékezést. Jelen lesz a Tuzson János Hagyományőrző Társaság, a Történelmi Vitézi Lovagrend, a Kézdiszéki Huszár Hagyományőrző Egyesület, a Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete is. Beszédet mond Fekete Miklós, az SZNT alelnöke.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük