Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tetten érhető aggodalom

Tetten érhető aggodalom Kultúra

Marosvásárhelyen született, élő és alkotó Szabó Anna-Mária döbbenetesen időszerű mondanivalót sugárzó festményeiből nyújt kóstolót az a kiállítás, melyet pénteken nyitottak meg a sepsiszentgyörgyi Lábas Házban.

A szervező Erdélyi Művészeti Központ (EMŰK) vezetőjétől, Vécsi Nagy Zoltán művészettörténésztől megtudhattuk, hogy a számos csoportos mellett ez a fiatal művész első egyéni tárlata, és augusztus 3-ig látogatható.
Az ember–természet közötti harmónia megbomlása, és emiatt a világ sorsának alakulásáért érzett aggodalma érhető tetten Szabó Anna-Mária monumentálisnak mondható, szokványos és kis méretű munkáin egyaránt. „A finom érzékenységgel megfestett idilli tájképekkel, mitikus látomásokkal való érzelmi azonosulás folyamatába mindig belezavar valami; egy, a szántóföld közepén megnyíló földhasadék, egy tátongó, örvényként mindent beszippantó lyuk, vagy víz­esésnek látszó, de valójában a semmibe ömlő tenger” – fogalmazott videoüzenetében méltatója, Muladi Brigitta szentendrei művészettörténész. Az esemény megfelelő hangulatának kialakításához nagyban hozzájárult Bálint Zsuzsanna operaénekes szárnyaló hangja.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük