Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Barót is csatlakozik

Barót is csatlakozik Kultúra

Az idei erdővidéki unitárius egyházközösségek találkozóját a sepsikőröspatakiak szervezték meg július 7-én a Vadas-tetőn. A találkozókat 1948-ban betiltotta a kommunista hatalom, 23 évvel ezelőtt öt egyházközség újjáélesztette a hagyományt.

„Találkozunk itt a hegyen, nemcsak egymással, hanem találkozunk a Jóistennel is” – fogalmazott Tordai Ernő sepsikőröspataki unitárius lelkész, aki a szabadtéri istentiszteletet tartotta. A unitárius címer faragott változatával díszített kőszószéket, amelynek két oldalán a vallásszabadságot a világban elsőként kihirdető tordai országgyűlés 450. évfordulójára emlékeztető zászlók lobogtak, a házigazda egyházközösség állította az idei találkozó tiszteletére.
A szószék megáldása után a vándorzászlót átadták a következő találkozó szervezőinek, a kálnokiaknak, majd a Székely Virtus Hagyomány­őrző Egyesület huszárjai lovasbemutatót tartottak, amit kulturális műsor és eszem-iszom követett. A vadasi találkozót öt egyházközség – bölöni, nagyajtai, sepsikőröspataki, kálnoki és árkosi – szervezi egymást váltva. A baróti unitárius egyházközség jövő évtől csatlakozna hatodikként a szervezőcsapathoz.

Simon Ábel

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük