Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Természetfilm-fesztivál Szentgyörgyön

Természetfilm-fesztivál Szentgyörgyön Kultúra

Május 24–26. között huszonhét olyan lenyűgöző természetfilmet nézhet meg ingyen a közönség, amelyeket 98 országból beérkezett 1400 pályamunkából válogattak a gödöllői Grassalkovich-kastélyban megrendezendő ötödik természetfilm-szemlére. Ezeket az alkotásokat a Vadon Egyesület, valamint a gödöllői királyi kastélyban működő múzeum jó kapcsolatának köszönhetően ott és itt egyszerre vetítik majd.

Hirdetés
Hirdetés

Bodor Tünde

Minderről Demeter János, a Vadon Egyesület ügyvezetője tájékoztatta a sajtót a hétvégén. A háromnapos fesztivál első napján, azaz pénteken a szentgyörgyi rendezvényhez partnerként társuló Babeș-Bolyai Egyetem kihelyezett tagozatán vetítik a tudományosabb jellegű filmeket, elsősorban a környezettudomány szak hallgatóinak, leendő környezetvédő szakembereknek, akik ilyenformán megismerkedhetnek a nálunk nem megismerhető élőhelyek aktuális gondjaival, azok esetleges megoldásaival is – értékelte a sajtótájékoztatón az egyetem képviseletében jelen lévő Csákány László. De a rendezvénynek a szentgyörgyi Művész mozi is partnere, péntektől vasárnapig egyik termet a természetfilmek vetítésére szánják. (Ezek között olyan is van, amelyik Hargita-Kovászna megyei koprodukció.)

A Vadon Egyesület keretében működő Transnatura Fotóklub a gödöllői természetfilm-fesztivál idején saját tagjainak munkáiból készült kiállítással lesz jelen a királyi kastélyban, ennek apropóján Demeter János azt is büszkén újságolta, hogy az idei fotóklubok országos versenyén, amelyet Nagyváradon rendeztek meg, a Transnatura a 17-es mezőnyben a 2. helyen végzett.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük