Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Căbuz Andrea kiállítása a Lábas Házban

Căbuz Andrea kiállítása a Lábas Házban Kultúra

A fiatal Căbuz Andrea számos csoportos és egyéni kiállításon túl most az Erdélyi Művészeti Központhoz tartozó lábasházi kiállítóterembe hozta el tizenhét képét: mind ugyanannak az érzésnek az anyagiasodott megnyilvánulásai, amelyeket az alkotás közben átélt festőjük.

Az Akasha sorozat által az „alkotási folyamat belső, megfoghatatlan, de megtapasztalt élmény átfogalmazása egy olyan érzék nyelvezetére (látás), ami mindenki számára érthetővé teszi, amit most megélek. A célom, hogy bárki, nézve a festményeim kínálta látványt, ráérezzen arra (részben vagy teljesen), amit én megtapasztaltam abban a pillanatban, amikor a festményt létrehoztam” – írja Căbuz Andrea a kiállítás kapcsán.

Ez lenne az a mindenséget betöltő, mindenen átható, az atomban is jelenlévő szubsztancia, amit az indiai kozmológia akashaként ismer? – A festmények óceánjai, hegyei, tág terei előtt magával ragad a fenségesség érzete (…) de közben egyesítik a félelmet a gyönyörűséggel – hangzott el Berze Imre képzőművész méltatásában. A megnyitón tilinkón közreműködött Éltes Barna szobrászművész, a kiállítás június 14-ig látogatható.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük