Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tartalmas könyv

Tartalmas könyv Kultúra

Március 30-án 18 órától mutatják be a Székely Nemzeti Múzeumban Fehér János Az olaszteleki Daniel-kastély és 17. századi falképei című kötetét, amely 2016-ban jelent meg az olaszteleki Daniel Kastély Egyesület kiadásában.

A 176 oldal, 234 színes és fekete-fehér képpel illusztrált munkáról P. Kovács Klára így fogalmazott: „Igényes kötetről van szó, több mint kétszáz illusztrációval, melyekről nem csak mint szemléltető eszközökről, hanem mint dokumentációs anyagról is beszélhetünk. Továbbá térképek, kataszteri felmérések, periodizációs alaprajzok, régi képeslapok is helyet kaptak a kötetben. Külön érdekességei a könyvnek a falfestményekről készült rekonstrukciós rajzok, azok közül is a kastély egykori nagytermének grafikai rekonstrukciója.”

A könyvbemutatón jelen lesznek: Fehér János művészettörténész, Gyöngyössy János történeti grafikus, aki a kötet illusztrálásában vett részt, valamint a kiadó részéről Rácz Lilla. A szerzővel az est házigazdája, Kinda István néprajzos-muzeológus beszélget.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük