Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Táplálék a léleknek

Táplálék a léleknek Kultúra

Tiszteletbeli unitáriusként, a gyülekezetben „valóban jelen levő” tagként vasárnap délben a sepsiszentgyörgyi unitárius egyház tanácstermében mutatták be Czegő Zoltán költő, lapunk főmunkatársa újabb köteteit Péterfi Ágnes lelkész közreműködésével.

„Hat éve nem volt olyan esztendő – a tavalyit kivéve, amikor egy rendezvényünk sem volt –, hogy valamilyen Czegő-munkát ne mutattunk volna be. Megtisztelő, hogy újra és újra táplálja lelkünket” – méltatta vendégét a lelkésznő.

Hirdetés
Hirdetés

Czegő Zoltánnak mindkét bemutatott kötete tavaly jelent meg, a verseket tartalmazó Haragos harangok a Tortoma Kiadónál, az Anyakönyvi kivonatok, mely szépprózát, publicisztikai írásokat tartalmaz, az ARTprinter Kiadónál. Előbbi lírában siratja az elveszetteket és azt, amit tőlünk elvettek, utóbbi ezer oldalas párlata hatvan év írói tevékenységnek: mindazt magába foglalja, „amit magunkévá tehettünk lélekben, írói bátorságban és félelemben. Bárhol kinyitják, van tűnődni való benne” – fogalmazott a szerző.

Engedve a felső útmutatásnak, a szerző az ezeroldalas kötetből onnan idézett egy igazságot, ahol az kinyílt. Marx általa is vallott gondolata kicsit kibővítve így hangzik: Nem lehet szabad az a nép, mely hazug módon más népeket elnyom.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük