Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szüreti mulatság készül

A koronavírus-járvány nagy veszteségei közé tartozik a kézdivásárhelyiek és környékbeliek számára, hogy elmaradt az Őszi Sokadalom. Ezt a hiányt igyekszik részben pótolni Hegedűs Ferenc, hiszen a Jazz Bistro, illetőleg a Borudvar a városnapok egyik alaphelyszínének, a minőségi zenét és a népi muzsikát kedvelők menedékének számított.

Pénteken és szombaton tehát ide térjenek be azok, akik jó zene mellett kikapcsolódnának, és nem mellékesen finom ételekkel-italokkal is ünnepelnék a bőséges őszt. Pénteken, szeptember 18-án már déltől várják az érdeklődőket, különleges, kemencében sült ínyencségek közül lehet majd válogatni, és nem szabad kihagyni a borkóstolást sem. 19 órától a Heveder zenekar lesz a Jazz Bistro vendége, a népzenekedvelők örömére.

Hirdetés
Hirdetés

A szombati program összeállításakor a gyerekekre is gondoltak: az emeleti Kosztándi Jenő Képtárban Bakó-Fazakas Zsuzsa várja a kicsiket, akik népi gyerekjátékokat tanulhatnak meg a Jeles napok Szent Mihály havában nevet viselő foglalkozáson, az Erdélyi Hagyományok Háza és a Borudvar támogatásával. (A korlátozott számú helyekre előzetes jelentkezés volt szükséges a koronavírus miatt.) A kicsik bizonyára örülni fognak a helyben sütött csernátoni kürtőskalácsnak és különféle süteményeknek is. 19 órától az Antanténusz Egyesület ifjúsági zenekara koncertezik, Erdély különböző tájegységeinek népzenéje csendül majd fel.

Ugyanakkor a járványhelyzetet nem lehet figyelmen kívül hagyni, a vonatkozó törvények pedig arra kötelezik a vendéglátó egységeket, hogy ne engedjenek be több személyt, mint ahányat asztalhoz tudnak ültetni. Ezért, a kellemetlenségek elkerülése érdekében, előzetes asztalfoglalás szükséges, az érdeklődők a 0724.231.404-es és a 0711.999.997-es telefonszámokat hívhatják.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások