Felhívás!

Színesítsd generációd

Meghívták az Osonót az Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadásával az Ifjúsági Főváros eseménysorozatára, Bákóba. A sepsiszentgyörgyi társulat az előadáson kívül bemutatott egy szociológiai tanulmányt is.

A társulat tegnap este mutatta be a három kontinensen már meghordozott, éppen a fiatalok problémáiból inspirált, tulajdonképpen ezeket feldolgozó előadását.
Az előadás előtt mutatták be azt az átfogó, középiskolás fiatalokról szóló szociológiai tanulmányt, amely a társulat egyik országos szintű színháznevelési projektje kapcsán jött létre a Román Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.
A tanulmány célja az volt, hogy az előadásban feljövő témák által összesítse és felmérje a diákok véleményét Románia kilenc településén: Kőhalom, Medgyes, Nagyenyed, Szamosújvár, Marosvásárhely, Nagyvárad, Máramarossziget, Nyárádszereda és Szováta.
– A kamaszok, az előadások utáni színházpedagógiai foglalkozások során mondták el gondolataikat a fiatalokat érintő társadalmi és szociális problémákról, a jövőképről, a családon belüli erőszakról, a fiatalkori elmagányosodás folyamatáról, az egyre nagyobb szakadékról szülők és gyerekek között, a kommunikációs és párkapcsolati nehézségekről, a másság felvállalásáról, valamint a személyes félelmekről és traumákról – foglalta össze Fazakas Misi, az Osonó vezetője.
Bákó 2017 májusától viseli a Románia Ifjúsági Fővárosa címet, és a „Színesítsd generációd” mottóra felfűzve tervez és bonyolít le jelentős programokat, amelyben a város önkormányzata és az erre a célra létrejött Bákói Fiatalok Föderációja társmenedzsmentben vesznek részt. A Románia Ifjúsági Fővárosa program a PONT Csoport javaslatára jött létre 2016-ban.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.