Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szentgyörgyön az Ethnofil

Szentgyörgyön az Ethnofil Kultúra

Négyállomásos erdélyi koncertkörútra indult a magyarországi Ethnofil zenekar. Temesvár és Kolozsvár után pénteken 21 órakor a sepsiszentgyörgyi Szimplában, majd szombaton a marosvásárhelyi J’ai Bistrot-ban örvendeztetik meg a közönséget.

Hirdetés
Hirdetés

Az Ethnofil zenekar 2009-ben alakult Egerben azzal a céllal, hogy magyar népzenét játsszanak úgy, ahogy idáig még senki. A zenekar számára a legfontosabb az együttzenélés öröme, az improvizáció és az egyediség. Ezen tényezőknek köszönhető, hogy fél év zenélés után kialakult egy műfajhatárokkal nem törődő, eklektikus hangzásviláguk, melyet a népzene (hegedű/ének) fog össze. A fiatal zenészek gondolkodása folyamatosan nyílt az elektronikus, soul és kortárs világzenei irányok felé, majd második, Kókuszmúzeum című lemezük (2014) már egy eklektikus, fúziós irányt mutatott. A készülő harmadik lemez ismét elrugaszkodik az előzményektől, és a kreatív és sokszínű zenei eszközhasználat mellett egységesebb, letisztultabb és minimalista mentalitással íródik.

Az együttes a Mérai Világzenei Csűrfesztivál felajánlásából minden koncert alkalmával egy páros fesztiválbérletet sorsol ki a közönség körében. A Kolozs megyei fesztivál idei kiadását augusztus 1–4. között szervezik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük