Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szentgyörgyi az első díjas

A sepsiszentgyörgyi Kádár Zsuzsanna hegedűvel nyerte el a fogyatékkal élő zenészek számára immár második alkalommal megszervezett országos tehetségkutató verseny döntőjét.

Hirdetés
Hirdetés

A Sepsiszentgyörgyön szombaton lezajlott vetélkedőn a második helyet a Kolozsváron tanuló Frigur Botond, míg a harmadikat a szintén kolozsvári Oprean Hurduc Andrada szerezte meg. A győztes tíz napos hollandiai kiránduláson vehet részt, ahol koncertfellépést is biztosítanak számára. A második és harmadik díjjal egy professzionális stúdiófelvétel jár a Popas Production jóvoltából.

A zenészek továbbá bekerülnek a United by Music Románia zenei menedzsmenthálózatában, hosszú távon zenei oktatásban részesülhetnek, és zenei karrierjüket is egyengetik. A tehetségkutatót a holland mintára létrehozott, Sepsiszentgyörgyön bejegyzett United By Music Alapítvány kezdeményezte, partnerségben a Diakónia Keresztyén Alapítvánnyal, azzal a céllal, hogy a fogyatékkal élők is felléphessenek a nagyközönség előtt, egyenlő bánásmódban részesüljenek. A döntőben 17 zenész lépett fel Kolozsvárról, Zsibóról, Medgyesről, Csíkszeredából, Gyergyószentmiklósról, Sepsiszentgyörgyről és környékéről. Ők februárban előválogatókon vettek részt.

A verseny után, amíg a közönség a zsűri döntésére várt, Nyikó Anetta a Music Mánia együttes egyik vezető énekese slam poetryt adott elő, akinek a zene mellett a költészet is végig kísérte életét, kiskora óta verseket ír. Utána a Music Mánia, a United by Music Alapítvány saját zenekara szórakoztatta a közönséget. A zenekar a tavalyi tehetségkutató nyomán alakult, a legtehetségesebb zenészekből. Kisebb fellépéseik már voltak, de ez volt az első nagyszínpadi koncertjük.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük