Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Székelyföldi sikerek

Székelyföldi sikerek Kultúra

Három nemzetközi megmérettetésen is figyelemre méltó, a sajátján kívül Háromszék és Székelyföld hírnevét is öregbítő eredményt ért el Huszár Szilamér sepsiszentgyörgyi fotográfus, a Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesületének (SZMÚE) tagja.

Amint arról április 20-i lapszámunkban már beszámoltunk, a 39. Magyar Sajtófotó Pályázat hír és- eseményfotó tárgykörének 3. díjával Huszár Szilamér Maksán készült fényképét jutalmazta a nemzetközi elbíráló testület. Néhány napra rá Moszkvából értesítették, hogy a 35 PHOTO Professional Photo Community nemzetközi verseny fekete-fehér gyermekfotó tárgykörében alkotása bekerült a TOP32% felvételei közé.

Hirdetés
Hirdetés

A megmérettetés rangját és a teljesítmény értékét jelzi, hogy 132 ország 2312 helységéből 20.809 munkát küldtek be ebben a kategóriában. Huszár Szilamér kis híján kétesztendős, Hanga nevű lányáról készült pillanatfelvételével jutott a legjobbak közé. Elmondása szerint ily módon is hitet szeretne tenni a férfi és nő alkotta hagyományos család intézményének, a természetes gyermekáldásban is tetten érhető fontossága mellett.

Végül, de nem utolsósorban, a marosvásárhelyi református vártemplomot esti megvilágításban megörökítő felvételét a National Geographic szerkesztősége április 23-án a nap fotójának nyilvánította. A teljesítményéhez ez úton is gratulálunk!

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük