Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Székely Előfutár-ösztöndíjak

A Forerunner Federation ismét Székely Előfutár-ösztöndíjakat hirdet meg. Ezek célja az Erdélyből származó alkotó tehetségek támogatása tudományos munkájuk során, melyet választott ta­nács­adó segítségével egyetemi vagy kutatóintézeti irányítással végeznek.

Az alapítvány kiemelt érdeklődést tanúsít a természet‐ és társadalomtudományi, valamint Székelyföld és a székely nép sajátos hagyományait ápoló pályázatok iránt. Kiemelt témák: az erdélyi gazdasági fejlődést segítő alkalmazott természettudományi kutatás és újítás; sikerek és hagyományok a történelmi Erdélyben; helyi hagyományokat folytató és megújító művészetek; elkötelezettség a kisebbségi anyanyelvű oktatás iránt; krízis és újjászületés Erdély múltjában, a jövőnek szóló tanulságokkal. A pályázáshoz további hasznos tudnivalókkal és tanácsokkal szolgál Balás Andrásnak, a Forerunner Federation elnökének Tudomány és helytállás című könyve (Tortoma Kiadó, 2012).

Hirdetés
Hirdetés

A Székely Előfutár-ösztöndíj nyertesei (kizárólag erdélyi születésű és itt lakóhellyel rendelkező személyek) maximum 1000 amerikai dollárt kapnak pályázónként. Megfelelő számú alkalmas jelentkező esetén az alapítvány 6–8 ösztöndíj kiadását tervezi ebben az évben. Az ösztöndíjat az alapítvány két részletben utalja át a nyerteseknek. A pályázatot magyarul vagy angolul lehet benyújtani 2020. július 23-ig a ffapplications@gmail.com e-mail-címre, PDF-formátumban, 10 Mbyte méretet nem meghaladva. A jelentkezési formanyomtatvány és a pályázat benyújtási útmutató letölthető az alapítvány weboldaláról (https://forerunnerfederation.org/sz%C3%A9kely-forerunner). A döntőbe jutott pályázók és tanácsadóik telefonos/Skype-interjún vesznek részt. Ezt követően az Ösztöndíj Tanács javaslata alapján a kuratóriuma választja ki a Székely Előfutár-ösztöndíjasokat.

(Forerunner Federation-közelmény)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük