Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kettéosztott elsőáldozás

Kettéosztott elsőáldozás Kultúra

A vírusveszély miatt két csoportba osztva tartották idén az elsőáldozást a kézdivásárhelyi Boldog Özséb-plébániatemplomban. Múlt vasárnap a Molnár Józsiás- és Petőfi Sándor-iskolák diákjai vették magukhoz a szentséget, most pedig a Nagy Mózes és Turóczi Mózes székelyruhás kisiskolásai járultak oltár elé.

A szentmisét dr. Kerekes László plébános, kinevezett segédpüspök celebrálta, aki prédikációjában arról beszélt, hogy a gyermek ajándék, és a hit megtartó erő.

Hirdetés
Hirdetés

„Szeretnék Jézus barátja lenni – mondtátok a felkészítőkön. Ezt jelenti az elsőáldozás, Jézus barátjává válni, hiszen az egész hitünk egy ilyen nagy és szép találkozás. A szülők is hálát adnak, hogy eddig el tudták vezetni a hitben. (…) A szülők számára nagy öröm és ajándék a gyermek, s a keresztény szülők ezt az ajándékot Istennek, minden élet forrásának köszönik meg” – mondta dr. Kerekes László, hozzátéve: szinte egy második újjászületés az elsőáldozás, megtisztulva, a bűnbocsánat szentségében egy új életet kezdenek a gyerekek, elindulva a felnőtté válás útján.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük