Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szabadtéri filmvetítések

Nagy népszerűségnek örvendenek a szabadtéri filmvetítések Sepsiszentgyörgyön. A Plugor Sándor Művészeti Líceum kertjében, a Kónya Ádám Művelődési Ház szomszédságában levő ’56-os Emlékparkban, a KultúrPark rendezvénysorozat keretében, augusztusban is folytatódnak a szabadtéri filmvetítések.

Júliusban az utóbbi évek népszerű, magyar és román játékfilmek vetítésein összesen 550-en vettek részt. Augusztusban európai sikerfilmekkel színesül a kínálat, kezdésnek a nagy sikerű, Teljesen idegenek című olasz játékfilmet vetítik, melynek több más országban is elkészítették a helyi változatát, Magyarországon a BÚÉK címmel készült alkotás az eredeti forgatókönyv alapján. Vetítik többek között a Mindenki tudja című spanyol–francia–olasz koprodukcióban készült, több nemzetközi filmfesztiválon is díjazott alkotást, melyet olyan szakmailag elismert alkotók jegyeznek, mint az iráni Asghar Farhadi rendező, valamint Javier Bardem és Penélope Cruz színészházaspár. És végre lesz egy filmbemutató is a Filmtett Egyesület forgalmazásában, a Seveled című magyar romantikus vígjátékot vetítik, melynek a parádés szereposztásában – Mészáros Béla, Tenki Réka, Básti Juli, Cserhalmi György, Bodrogi Gyula, Ónodi Eszter, Pogány Judit mellett Mátray László sepsiszentgyörgyi színművészt is láthatjuk. A filmeket román felirattal vetítik.

A vetítések augusztusban 21 órától kezdődnek, jegyeket 10 és 5 lejes áron a Művész mozi jegypénztárában lehet váltani hétfőn, szerdán és pénteken 12 és 20 óra, illetve kedden, csütörtökön és esőnap esetén 13 és 21 óra között.
Program: ma (esőnap: 08. 05.): Teljesen idegenek (2016, olasz, 97’); 08. 06., csütörtök (esőnap: 08. 07.): A Viszkis (2017, magyar, 126’); 08. 11., kedd (esőnap: 08. 12.): Seveled (2019, magyar, 90’); 08. 13., csütörtök (esőnap: 08. 15.): Mindenki tudja (2018, spanyol–francia–olasz, 132’).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük