Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

„Szabadon Eladom” Kézdivásárhelyen

„Szabadon Eladom” Kézdivásárhelyen Kultúra

Pénteken 19 órától a kézdivásárhelyi Jazz Bistro & Winery szabadtéri színpadán kezdődik egy érdekfeszítő kezdeményezés, a Szabadon Eladom csapat koncertje. Az előadók elmondása szerint muzsikájuk „hétköznapjaink mitológiáját, a 40-es pasik életérzését, de nemcsak azokét villantja meg”, ugyanitt kötetlen beszélgetésre is alkalom adódik a szövegíróval.

Hirdetés
Hirdetés

A Szabadon Eladom csapata Tinca Teddy bluesgitáros és Tamás Dénes író kezdeményezésére verbuválódott, miután a két alkotóművész még 2019-ben, a sepsiszentgyörgyi Színházbüfében eldöntötte, hogy együttműködik egy zenés könyv létrehozásában, illetve kiadásában. Mindkettőjük számára kihívást jelentett az ötlet, hiszen elhatározták, hogy megalkuvás nélkül, viszont könnyen dúdolható dalokban, dalszövegekben – mindvégig az igényesség elvét követve – fogalmaznak meg időszerű történéseket, életérzéseket.

A csapat a dalok megszületésével párhuzamosan egészült ki Pálffy Tibor színésszel, énekessel, Könczey Jenő jazz-zongoristával, Benedek István basszusgitárossal, Pál Gábor dobossal.

A Szabadon Eladom csapatának fő célkitűzése továbbra is az említett zenés könyv kiadása, ám az ehhez szükséges anyagi támogatás összehordása, a projekt népszerűsítése miatt színpadon, élőben is hangszereket ragadtak.

A koncertek száma az eredeti terv tükrében korlátozott, a zenészek pedig hamarosan stúdióba vonulnak, hogy rögzítsék a dalokat: ezért is különleges az idén második alkalommal, ezúttal a kézdivásárhelyi Jazz Bistro & Winery szabadtéri színpadán megtartandó előadás, amelynek során Tinca vezetésével kötetlen beszélgetés is zajlik Tamás Dénes szövegíróval. Az eseményre mindenkit szeretettel várnak: a belépés ingyenes, a kikapcsolódás garantált.

(ferenczi)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük