Felhívás!

Startol a KultúrPark

Startol a KultúrPark Kultúra

Idén július 15. és augusztus 26. között zajlik a KultúrPark rendezvénysorozat Sepsiszentgyörgyön, az ’56-os Emlékparkban. Az előző évekhez hasonlóan, idén is színes zenei programok és változatos filmvetítések közül válogathatnak kedvükre az érdeklődők.

Tegnap az utolsó pillanatban tájékoztattak a szervezők, hogy a MoniAcustique és Adrian Nour közös fellépése, az „A Night to remember” című koncert július 15-én egészségügyi okok miatt elmarad! Az előadás egy későbbi időpontban, július 28-án kerül újból műsorra. A már megvásárolt jegyek érvényesek a következő időpontra vagy visszaválthatók a Városi Kulturális Szervező irodában – írta Sipos Zoltán kulturális rendezvényszervező.

A KultúrPark további kínálatából

Július 22-én gyerekkoncert. Az Égen – Földön című gyermekműsor óvodásoknak és kisiskolásoknak szól, melyben kilenc állatot, madarat s legalább ennyi hangszert mutatnak be a zenészek. A kicsik számára izgalmasnak ígérkező koncerten a hagyományosnak számító gitár, basszusgitár, bendzsó és billentyűsök mellett a muzsikusok olyan különleges hangszereket is megszólaltatnak mint az ukulele, cajon, a shaker vagy a doromb.

Július 29-én a saját zenei repertoárral közönség elé lépő Impro-Víziók fémjelzi a nap kínálatát. A két hegedű, nagybőgő, valamint cimbalom nyújtotta lehetőségeket kihasználva, az együttes tagjai egyedi módon ötvözik a klasszikus zenét a népi muzsikával és a jazzel. Az eredeti felállást vendégzenészek, szólisták egészítik ki, tovább színesítve az Impro-Víziók eredeti, sajátos zenei hangulatát.

Augusztus 5-én színház, költészet és zene egymásra hatásából létrejövő kultúrcsemegére invitálják az érdeklődőket. A Transzylvanian Bú Boys együttes Jack Cole dalaiból című produkciója Kovács András Ferenc Jack Cole daloskönyve című kötetének megzenésítéséből jött létre, amelyet először 1997. decemberében mutattak be a közönségnek.

Augusztus 12-én az Erdélyi Dudás Rend szórakoztatja majd a középkori világi zene kedvelőit. A 2008-ban Vajdahunyadon alakult együttes Európa különböző történelmi korszakaiból és területeiről származó dallamokat ötvözi korunk zenei hangzásvilágával. Dalaikban több száz éve kihalt nyelvek kelnek újra életre, repertoárjukban harmonikusan egészülnek ki a saját szerzemények a középkori dalokkal, sajátos hangszerelésben.

Augusztus 26-án, a KultúrPark utolsó napján a sepsiszentgyörgyi illetőségű Slang Gospel Band örvendezteti meg a modern amerikai gospel műfaj kedvelőit. Az együttes a Voces kórussal, valamint Luiza Zan énekesnővel kiegészülve szórakoztatja majd a nagyérdeműt.
A koncertekre 20, valamint kedvezményesen 10 lej értékben lehet jegyeket váltani a Városi Kulturális Szervezőirodában, valamint a helyszínen, egy órával a koncertek kezdete előtt is lehet vásárolni. A gyerekkoncertre a belépő a szülőknek 10 lejbe kerül, a gyerekek számára ingyenes. A hat év alatti gyermekek számára minden program ingyenes.

Az Outdoor Cinema szabadtéri mozi a rendezvénysorozat ideje alatt szerda esténként szórakoztatja az érdeklődőket. Júliusban a filmek 21:30-tól kerülnek vetítésre, augusztus hónapban várhatóan 21 órától. Kedvezőtlen időjárás esetén a filmeket a sepsiszentgyörgyi Művész Mozi by Cityplexben lehet megtekinteni.

(Kónya Ádám Művelődési Ház közleménye)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.