Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Vasárnap áll a bál Kőröspatakon

Vasárnap áll a bál Kőröspatakon Kultúra

Gazdag programkínálattal várják a helyieket és a vendégeket július 17-én a sepsikőröspataki falunapra, amely idén a IX. kiadásához érkezett. A szervezők felhőtlen kikapcsolódást ígérnek kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Hirdetés
Hirdetés

A program 11 órakor a helyi római katolikus templomban sorra kerülő ökumenikus istentisztelettel kezdődik, melyet 13 órakor a sportpályán tartandó hivatalos megnyitó követ. Negyedórával később a sepsikőröspataki és kálnoki fúvósok szórakoztatják a közönséget, majd 14 órától a humoré lesz a főszerep, ugyanis ekkor lép színpadra Pittyes2-es és Gyufa. Őket követi 15 órától a Kincskeresők és a Zöld Fenyő néptáncegyüttesek, valamint az anyaországi Gárdony néptáncosainak fellépése.

A határon túli testvértelepülések, Gárdony, Somogygeszti és Felsőpáhony küldöttségeinek köszöntésére 17 órától kerül sor, majd félórával később a helyi közösség 18, 19 és 20 éves tagjaihoz szólnak. A Gróf Kálnoky Lovarda bemutatója 18 órakor kezdődik, 18.30-kor Sepsikőröspatak díszpolgárává avatják Vadkerti Imrét, a Kormorán együttes szólóénekesét.

A nap talán legizgalmasabb eseményére 19 órakor kerül sor, ugyanis ekkor derül ki milyen meglepetés ajándékban részesül a község. 19.30-kor veszi kezdetét a Kormorán együttes két tagjának, Szűts Istvánnak és Vadkerti Imrének a koncertje, melyet 20.30-kor utcabál követ. A táncos mulatság ideje alatt Barabás Lajos biztosítja a talpalávalót. Az estét tábortűz zárja, amit 21.30-kor gyújtanak meg. A szervezők nem feledkeztek meg a legkisebbekről, számukra különféle gyerekprogramokkal készülnek. Az aktív kikapcsolódásra vágyók akár nyeregbe is pattanhatnak, hiszen lehetőség lesz lovaglásra, de a minifoci-bajnokság sem marad el.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük