Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Segítségkérő imádság

De most így szól az Úr, a te teremtőd, Jákób, a te formálód, Izráel: Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy! Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. Ha tűzben jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg. Mert én, az ÚR, vagyok a te Istened (Ézs. 43,1-3a)

Mindenható Istenünk! Jó nekünk arról hallani, hogy Te minden időben és minden körülmények között velünk vagy, nem hagysz el. Jó azt tudni, hogy bárhová is menjünk, Te mellettünk vagy útitársként, s vigyázol ránk a nap minden percében. Még akkor is, ha a bajok vészjóslóan sokasodnak, ha ránk borulnak a félelmeink, jó azt tudni, hogy teremtményeit a Teremtő nem hagyja a homályban.

Istenünk, talán sokszor szégyenlősen ismerjük be előtted azt, hogy félünk. Félünk a ránk nehezedő bajoktól, megrettenünk a nyomorúságoktól, visszariaszt a ködös jövőképünk. Félünk attól, hogy megvetsz bennünket a kicsinyhitűség miatt. Aztán megdöbbenve csodáljuk, hogy mégis jelen vagy az életünkben, s utat mutatsz a viszontagságok között. Köszönjük Urunk, hogy ha lankadni is látod a hitünk, az irántad való bizalmunk, Te elsősorban segítségkérő imánkra figyelsz. Valóban igaz énekeskönyvi énekünk szava: imámra felelet, imámra felelet.

Teremtőnk, arra kérünk, hogy biztató Szentlelked erősítsen bennünket az elkövetkező napokban, hetekben is. Gyógyító jelenléted lengje be a Föld minden zugát, add meg a világnak a gyógyulás áldott lehetőségét. Bátorítsd, erősítsd azokat az embertársainkat, akik folyamatosan küzdenek a betegség ellen, és emberéleteket mentenek. Adj bölcsességedből világi vezetőinknek, hogy jó válaszokat adjanak a helyzet során felmerült kérdésekre, s hogy megfelelően kormányozhassák azokat az embereket, akiket rájuk bíztál.

Urunk sok kérésünk, sok kívánságunk van, amit talán kis sem merünk mondani, amit nehéz megfogalmazni, mindazonáltal arra kérünk, hogy Te, aki a szívünk legmélyét is ismered, adj választ ezekre a ki nem mondott szavakra is. Így legyen, ámen!

Kelemen Álmos, a sepsiszentgyörgyi szemerjai gyülekezet segédlelkésze

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük