Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Roma festőművészek alkotásai a Vigadóban

Roma festőművészek alkotásai a Vigadóban Kultúra

Magyarországi roma festőművészek első generációjának alkotásai kerültek kiállításra Kézdivásárhelyen. A Kugler Art művészeinek munkái a Vigadó Művelődési Ház dísztermének és galériájának falain egyaránt megtekinthetők.

Hirdetés
Hirdetés

A csütörtök délutáni kiállításmegnyitón Szebeni Zsuzsanna, a Balassi Intézet Magyar Kulturális Központja sepsiszentgyörgyi fiókintézetének elnöke méltatta az alkotásokat, igazi őstehetségnek nevezve a művészeket. Elmondta, a kiállítás anyagát Kőszegi Edit, a Kugler Art galéria tulajdonosa és kurátora, valamint Szuhay Péter, a Magyar Néprajzi Múzeum munkatársa állították össze, akik több mint harminc évet áldoztak az életükből arra, hogy a roma festők alkotásait összegyűjtsék és a világ különböző pontjaira, New Yorktól Palermóig eljuttassák. Az emlékezés színes álmai nevet viselő kiállítás 55, különböző technikával készített festményen tárja fel a roma világ mozzanatait.

„A művészek a roma világ spontán, élő és nagyon színvonalas világát mutatják be” – fogalmazott Szebeni Zsuzsanna, reményét fejezve ki, hogy jövőben – egy hasonló, székelyföldi turné keretében – a Kugler Art galéria fiatal festői is bemutatkoznak majd.

Pap Eszter Edina

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. március 25., 7:18
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Borzalmas mázolmányok, az Árkosi Művelődési Küzpontban is lógtak a falakon, míg végre lekerültek. Megértem, hogy valahogy támogatni kell a cigányok beilleszkedését, de nem így. A szarvasos, szöktetés a szerájbólos faliszőnyegek a jóízlés netovábbjai ezek mellett.