Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Zajlanak az Ibsen-előadás próbái

Zajlanak az Ibsen-előadás próbái Kultúra

A társadalom támaszai című Ibsen-mű próbái már februárban elkezdődtek a Tamási Áron Színházban. Ibsen korai művének norvég kisvárosa igazi Patyomkin-falu, ahol a kellemetlen tényeket elrejtették, a hazugságokat igazságokká maszkírozták. De meddig tartható fenn ez a látszaterkölcs?

Hirdetés
Hirdetés

A mű világának társadalmát az erkölcsösség látszata tartja fent. Karsten Bernick (Mátray László), a tehetős üzletember és hajógyár-tulajdonos feddhetetlennek tűnő erkölcse révén városának mintapolgára. Johan (Fekete Lovas Zsolt) és Lona (Szalma Hajnalka) amerikai hazatérésével azonban Bernick tekintélye veszélybe kerül, szavahihetősége megkérdőjeleződik – pont akkor, amikor a város díszpolgárává készül őt avatni. Az előadásban a többszörösen meghasonlott hajógyár-tulajdonos kétségbeesetten próbálja meg fenntartani valótlanságokra épített sikerét.

Botos Bálint, a rendező Marosvásárhelyen színészetet, majd Kolozsváron rendezést tanult. A Váróterem Projekt nevű független társulat ismert alakja, óraadó tanár a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem Magyar Színházi Intézetének színművészet szakán. A sepsiszentgyörgyi közönség 2016-ban már találkozhatott munkájával a Szent György Napok keretén belül.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük