Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Rendkívül gazdag leltár

Rendkívül gazdag leltár Kultúra

Február 3-án ünnepelte születésnapját az Osonó, amelynek 1993-as alapítása óta 164 tagja volt, közülük 52 személy maradt színház-közelben színészként, rendezőként, dramaturgként, táncosként, koreográfusként, díszlettervezőként vagy technikusként.

Az évek során összesen 22 előadást mutattak be, amelyből 6 koprodukcióként készült el thaiföldi, marokkói, budapesti, olaszországi és sepsiszentgyörgyi társulatokkal. A tíz éve új alapokra fektetett önfenntartó színházműhely az előadások játszásán túl, ezernél több oktatási és szociális projektet szervezett fiatalok és felnőttek számára.

A 25 év alatt összesen 1333 előadást tartott a társulat, amelyből 1068-at az elmúlt tíz évben, független színházként 3 kontinens 27 országának közel 297 településén. Az Osonó projektjeit és előadásait eddig 53 hazai és nemzetközi díjjal ismerték el. A jubileumi születésnapot egy egész éven át zajló eseménysorozattal ünnepli a társulat, amelynek elsődleges szándéka egy olyan tematikus év megszervezése, amely az egyetemes színházkultúra ünnepe lehet.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük