Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Rendhagyó történelemórák

Rendhagyó történelemórák Kultúra

Még ma is zajlanak azok az órák a kézdiszentléleki Apor István Általános Iskolában, amit a község budapesti „testvértelepülésének”, a magyar főváros 11. kerületének az egyik önkormányzati képviselője, Sass Szilárd testvértelepülési tanácsnok hozott tető alá a Bethlen Gábor Alapítvány támogatásával.
A magyarországi vendégtanárok történelemórákat tartanak, amelyek a ’48-as forradalom témaköréhez kötődnek. Sass Szilárd érdeklődésünkre elmondta: az újbudai önkormányzatnak öt külhoni, magyarlakta településsel van kapcsolata, amelyekkel minden szinten igyekeznek tartani a kapcsolatot. „Ez most a legújabb ötletünk volt, így pályáztunk a Bethlen Gábor Alapnál a megvalósítása érdekében. A 11. kerületből hoztunk tanárokat, akik olyan rendhagyó történelemórákat tartanak a felsőtagozatos gyerekeknek, amelyek nem szerepelnek az oktatási keretben” – közölte a tanácsnok.
Eredetileg három tanár érkezett volna a Perkő alatti településre, de megbetegedés miatt csak Kovács Örs, a Szent Imre Gimnázium tanára és Fazakas László, a Farkasréti Általános Iskola igazgatója tart órákat még ma is az iskolában.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük