Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Zizi az élen

Gyerekkönyvek, házi olvasmányok szerepelnek a Bod Péter Megyei Könyvtár 2017-ben leggyakrabban kölcsönzött könyvei között. A felhozatal vegyes, leginkább a fiatal olvasók kölcsönzik ki leggyakrabban a könyveket.
A könyvtár által összeállított felsorolás tartalmazza a román és a magyar nyelvű könyveket egyaránt, köztük az iskolai kötelező és házi olvasmányokat is. A leggyakrabban keresett könyv Rachel Renee Russell, Egy zizi naplója című ifjúsági könyv volt 2017-ben, ezt 186 alkalommal vették ki a fiatalok. A mű fiatal lányoknak ajánlott olvasmány, az iskolai csínytevésekről, menővé válásról szól. Ezt követi a listán Bartos Erika gyerekkönyve, az Anna, Peti és Gergő, amelyet 182 alkalommal vettek ki az olvasók. Harmadik helyen szintén egy ifjúsági könyv áll: Leiner Laura, A Szent Johanna gimi című könyve, ezt 160-szor keresték az olvasók. A lista első tíz helyén található a Pál utcai fiúk és a Csipike is, amelyek nemcsak kötelező olvasmányok, de a fiatalok kedvencei is, mind a mai napig. Ugyanakkor A kis herceg című könyvet mind román, mind magyar nyelven gyakran kölcsönözték ki.
A könyvtár állományából az olvasók mintegy 60 ezer kötetből válogathatnak, szépirodalmi, szakirodalmi műveket, idegen nyelvű irodalmat és ismeretterjesztő irodalmat egyaránt. A megyei könyvtárból az olvasók részlegenként három-három könyvet kölcsönözhetnek, ez két héttel meghosszabbítható. A határidőre vissza nem szolgáltatott könyvekért késedelmi díjat kell fizetni, amennyiben a kötet elveszett, az olvasónak pótolnia kell, ellenkező esetben a könyv infláció szerint újraszámított leltári értékének 1–5-szörösét kell kifizetnie.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük