Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Remek effAct-megmozdulás

Sikeresnek bizonyult a szentgyörgyi Ifjúsági Iroda által szervezett november végi effAct megmozdulás, mely a környezettudatosság növelését tűzte ki célul. Ezúttal a fölösleges ruháknak lehetett második-sokadik életet adni.

Hirdetés
Hirdetés

Ha korábban az autómentesség gyakorlásába lehetett közösségi szinten bekapcsolódni, majd Jánosi Ágnes ruhatervezővel megunt ruhadaraboknak adtak új életet azáltal, hogy színes mintákat nyomtattak rájuk, az újabb felhívással a szervezők arra ösztökélték a természetkímélő gondolkodásra hajlamosakat, hogy megunt, de jó állapotú ruhákat vigyék be az ifjúsági irodába, és tegyék közkinccsé.
Múlt hétfőn délután egymást érték a tele ruhásszatyrokkal érkezők. Minden felületre jutott a ruhákból, amelyekből tetszés szerint lehetett válogatni: egyesek meg is tették, mások csak lepakolták a hozott holmit. Volt gyermekruha, fiú- és leányholmi, téli és nyári ruházat, de táska, sál, fejfedő, bizsu is gyarapította a gyűjteményt.

Sikeresnek minősíthető tehát az megmozdulás, amelynek jótékonysági célzata is volt: a másnapra megmaradt holmi az önkormányzathoz tartozó szociális támogatási igazgatóság munkatársainak segítségével a rászorulókhoz fog eljutni. Mint több adakozó is mondta, azért döntöttek úgy, hogy az ifjúsági irodába hozzák a ruhaneműt, és nem a Caritas-kukába teszik, mert utóbbiból sokszor kiszedik a romák, és a kukák környékén vagy az utcákon elszórják, így viszont célzottan és a ténylegesen rászorulókhoz jut.

Ferencz Júlia, az Ifjúsági Iroda munkatársa arról tájékoztatott, az EffAct akciók sora folytatódik, havonta egy-két alkalommal, de mindig más területre koncentrálva szervezik meg azokat: így a következő hónapokban a tudatos energiafelhasználás, a tudatos közösségi médiahasználat, illetve természeti környezetünk jobb megismerése lesz a téma.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük