Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

PulzArt7 az alkotás jegyében

PulzArt7 az alkotás jegyében Kultúra

A szeptember 19–22. között Sepsiszentgyörgyön megszervezett hetedik pulzArt kortárs művészeti fesztivál programjában a korábbi évek kiadásaihoz hasonlóan előkelő helyet foglalnak el a műhelyfoglalkozások (workshopok). A kínálat változatos, lesz bohócműhely, designtáska-készítés, betonozás, kollázskészítés és bevezetés az installációk elkészítésének folyamataiba.

Hirdetés
Hirdetés

Bár a pulzArt-ra tervezett műhelyek több korosztályt is céloznak, a fiatalok számára idén kiemelt relevanciával bírnak.

A magyarországi S39 Hybrid Design Manufacture BETON workshopja során a résztvevők bekapcsolódnak a betonozás gyakorlati tevékenységeibe, és lehetőségük lesz hazavihető, plasztikus elemek öntésére is. A cél megismerni az anyag sajátosságait, annak felhasználási lehetőségeit, mindezt csapatban, a közös munka örömének feltétele mellett. Egy-egy gyerekeknek és felnőtteknek szóló, 15 fős csoporttal indítják a foglalkozást. Csütörtökön, szeptember 19-én a jelentkezők egy-egy betonöntő, majd szombaton, szeptember 21-én egy-egy zsaluzatbontó, utómunkálatos műhelyen vesznek majd részt.

Az osztrák Walter Anichhofer színész, rendező és színházpedagógus Ízelítő a bohóclétből (A Taste of Clown) címmel tart műhelymunkát a pulzArt alatt, melynek során a résztvevők a magukban rejlő bohóc felkutatására vállalkoznak. A háromnapos, szeptember 19–21. között a Kónya Ádám Művelődési Házban sorra kerülő workshop napi 3 órás tevékenységet foglal magába két, maximum 12 személyes csoport számára.

A szeptember 21–22. között tartandó Re+Concept designtáska workshop a magyarországi Medence Csoport saját fejlesztése – igaz ez az elkészíthető tárgyakra és az alkotási folyamat menetére egyaránt. A workshop bármilyen összetételű csoport számára biztosít bekapcsolódási lehetőséget, az alkotás örömét, felszabadító érzését úgy garantálva, hogy ehhez semmiféle előzetes gyakorlatra, tudásra, de még különösebb kézügyességre sincs szükség. A workshop során a résztvevők használt reklámmolinókból készítenek majd látványos, praktikus, egyedi designtáskákat.

Benedek Levente képzőművész tizenöt éve gyűjt plakátokat, szórólapokat, karkötőket, matricákat, fotókat, színház- és koncertjegyeket, tehát mindenféle nyomtatott emléket, amely az útjába kerül. Két éve kollázsokat készít ezekből. A fesztivál ideje alatt naponta 11–17 óra között a Tamási Áron Színház előcsarnokában zajló COLL[AGE] workshop résztvevőit Benedek Levente arra invitálja, hogy vigyék el a foglalkozásra saját papíralapú emlékeik gyűjteményét, amiből aztán az alkotó gyűjteményét is felhasználva saját, hazavihető kollázst készítenek.

A fentiek mellett két személynek lehetősége nyílik betekintést nyerni egy komplex installáció elkészítésének folyamatába is. Kovács Kinga képzőművész ugyanis precíz, türelmes segítőket keres a szeptember 12–16. közötti periódusra, hogy közösen építsék fel sepsiszentgyörgyi egyéni kiállításának két alkotását. Bővebb információk elérhetőek a www.pulzart.ro honlapon.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük