Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Paso Doble a Vigadóban

Paso Doble a Vigadóban Kultúra

Kedden a kézdivásárhelyi Vigadó dísztermében Carmen Gallardo Serrano és Miguel Paya EVS-önkéntesek „Ne hagyd, hogy mások meséljenek róla” mottóval tartottak spanyol nemzeti estet.

Hirdetés
Hirdetés

A tavaly nyár óta a Zöld Nap Egyesület kötelékében tevékenykedő Carmen és Miguel a céhes városbeli egyesület által rendezett tizenhatodik – egyben ötödik spanyol tematikájú – nemzeti esten lebilincselő, vetített képekkel, rövidfilmekkel, táncbemutatóval és közös tánccal fűszerezett előadást tartott az Ibériai-félsziget legnagyobb országáról és szülővárosukról, a Földközi-tenger partvidékén, Spanyolország legmelegebb vidékén, Valencia tartományban található Elcheről, „a pálmafák és a cipők városáról”.

A bikaviadalt jelképező Paso Doble-tánc után Miguel és a táplálkozási szakértőnek tanult Carmen hagyományaikról, kultúrájukról, gasztronómiáról és ünnepeikről beszélt „úgy, ahogy azt két fiatal látja”, de egyebek mellett azt is megosztották a jelenlévőkkel, hogy hazájuktól távol a hét hónapig tartó nyár mellett leginkább a sziesztát hiányolják. A közös táncot követően, az est zárásaként a résztvevők megkóstolhatták az aiolit és az elchei tejberizst.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük