Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Osonó fogyatékkal élőknek

Osonó fogyatékkal élőknek Kultúra

Hosszas külföldi tevékenység után hat megyében hoz tető alá hátrányos helyzetű fiatalok számára színházi-szociális projektet a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely.

Hirdetés
Hirdetés

A független társulat tizenkilenc alkalommal, több mint háromszáz hátrányos helyzetű fiatal számára mutatja be az Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadást, amelyet minden esetben egy feldolgozó színházpedagógiai foglalkozás követ. Az október 6–15. és november 2–4. között zajló projekt egyik célja egy dokumentumfilm felvétele, amelyben a fiatalok elmesélik életútjukat, az identitásukat meghatározó fontosabb eseményeket, a múltjukat és azt, ahogyan önmaguk jövőképét látják.

– Támogatni kívánjuk az intézményesített és hátrányos helyzetű fiatalok azon törekvéseit, hogy megtalálják életcéljukat, hiszen a speciális helyzetük miatt sokszor bizonytalanokká és kiszolgáltatottakká, valamint a társadalom által kirekesztettekké válnak – mondta el Fazakas Misi, az Osonó vezetője.

A Román Nemzeti Kulturális Alap támogatásával létrejött projektben az Osonó Kovászna, Brassó, Hargita, Maros, Kolozs és Szatmár megye Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóságával, számos iskolával, kultúrházzal és polgármesteri hivatallal működik együtt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük