Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Örményország ötödször

Örményország ötödször Kultúra

Huszadik nemzeti estjét tartotta meg a Zöld Nap Egyesület hétfőn a kézdivásárhelyi Vigadóban. Ezúttal Örményország kultúrájával, szokásaival ismerkedhettek meg a résztvevők Mariam Sargsyan interaktív bemutatója révén.

A száztíz fős közönséget Ráduly Attila, a Zöld Nap Egyesület elnöke köszöntötte, aki elmondta, az egyesület több alkalommal szervezett nemzeti estet, Örményországot ötödik alkalommal sikerült bemutatniuk. Mariam Sargsyan ESC-önkéntes, az Environment+ projekt keretében április végéig tevékenykedik a Zöld Nap Egyesületnél. Az interkulturális estet Derzsi Katalin, a szervezet tagja tolmácsolta.

Hirdetés
Hirdetés

Az estet az ozsdolai Gayane Asatryan csodálatos örmény verse nyitotta meg. Mariam a bemutatóját Örményország történelmi és földrajzi jellegzetességeinek ismertetésével kezdte, majd annak látványosságait, népviseletét, fontosabb turisztikai látványosságait ismertette. Az egyik különleges ünnepük a Vardavar, amely során az utcára vonuló emberek vízzel locsolják le egymást a lelki megtisztulás érdekében. Az előadás végén a résztvevők egy jellegzetes örmény finomságot, a gatat (örmény vajas sütemény) kóstolhatták meg.

(ZNE-közlemény)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük