Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Minden ember értékes

Minden ember értékes Kultúra

Ünnepi istentisztelettel zárult a Sepsibodoki Református Egyház január 27. és február 2. között tartott ökumenikus imahete, melynek központi üzenetét Pál apostol hajótörésének története képezte.

A gyülekezeti teremben minden nap 18 órától megtartott istentiszteleten beszolgáló lelkipásztor hirdetett igét. Hétfőn Marosi Árpád, kedden Dénes Katinka sepsiszentgyörgyi református lelkészek adták át Isten üzenetét, szerdán Bartha Alpár kökösi unitárius lelkész, csütörtökön Illyés Márton bukaresti evangélikus lelkész, pénteken Bod Péter székelyszáldobosi református lelkész, szombaton Deák Botond rétyi református lelkész, vasárnap pedig Makkai Péter árkosi református lelkipásztor hirdetett igét. A „…nem mindennapi emberséget tanúsítottak irántunk” (ApCsel 28,2) jeligéjű imahét célja az volt, hogy utat mutasson az embertársainkkal való kapcsolatainkban.

Makkai Péter tanító prédikációjában kiemelte, fontos, hogy „a keresztyén ember elismerje a korlátait, és felismerje a lehetőségeit, mint Pál apostol, mert vannak olyan pillanatok az életünkben, amikor nincs mibe fogózni, de Istenbe mindig kapaszkodhatunk. Ő a biztos pont.” A lelkipásztor arra is rávilágított, hogy felelősséget kell vállalnunk másokért, tanuljunk meg hálásnak lenni, és köszönetet mondani. Mindez a mi lelki gazdagságunkat szolgálja.

Hirdetés
Hirdetés

A vasárnapi istentisztelet végén Fekete Réka bemutatta Együtt kerek a világ című könyvét, amely sorsokat ismertet, fogyatékkal élő fiatalok és családjuk történetét foglalja magába. A sepsiszentgyörgyi Diakónia Keresztyén Alapítvány keretében működő Írisz Ház tizedik születésnapjára napvilágot látott kiadvány olvasmányos útmutató kíván lenni. Bepillantást enged az intézménybe nap mint nap bejáró fogyatékkal élők örömeibe és bánataiba, és azokba a mindennapokba, amelyeket olykor elképzelhetetlen erőfeszítések, megpróbáltatások, lelki és fizikai fájdalmak árnyalnak be.

„Azért együtt kerek a világ, mert Isten világában mind együtt vagyunk, és mind oda tartozunk függetlenül attól, hogy szőke vagy barna a hajunk színe, alacsonyak vagy magasak vagyunk, egészségesek vagy sérültek. A könyvnek pozitív üzenete van, egyfajta társadalmi érzékenyítést hordoz magában, hogy közeledjünk úgy fogyatékkal élő embertársaink felé, mint bárki máshoz, így megérzik, hogy szeretjük őket, és nem különbözőséget, nem valami furcsát látunk bennük. Nyíljon meg ez a világ, nyíljon meg mindannyiunk szíve, legyen egy nyitott kapu, ahova bárki bekopoghat” – fogalmazott Fekete Réka újságíró, a könyv szerzője.

– Sokat nyújt számunkra ez a könyv, amelyben nyíltan és őszintén beszélnek a családok a megpróbáltatásaikról. Ismerjük fel, hogy mik a lehetőségeink, mit tudok tenni és váljunk érzékenyebbé ezekre a problémákra, nehézségekre – fogalmazott házigazdaként Roth Levente lelkipásztor.

Az imahét záró istentiszteletén a United by Music együttes végezte a zenei szolgálatot. A fogyatékkal élő fiatalokból álló formáció szívet melengető és feledhetetlen élményeket nyújtó előadással kedveskedett a gyülekezetnek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük