Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Orgonaszentelés Kézdin

Orgonaszentelés Kézdin Kultúra

Tegnap délben a zsúfolásig telt Boldog Özséb-templomban ünnepélyes külsőségek közepette mutatták be a híveknek az új orgonát. A nemes hangszert nm. és ft. Tamás József püspök szentelte meg.

Hirdetés
Hirdetés

A szentmise elején dr. Kerekes László, a Boldog Özséb plébánosa köszöntötte a híveket, a püspököt, Varga Béla kézdi-orbaiszéki főesperest és a néhány környékbeli papot, elmondva: nem bérmálásra vagy elsőáldozásra, de a templom életében mindenképpen fontos eseményre gyűltek össze, hiszen új hangszerrel gazdagodott az Isten háza. A templom régi orgonáját egyébként Imecsfalván szerelték fel. A püspök, miután megszentelte a vásárlás útján Németországból, a dorsteni Franz Breil műhelyéből kikerült hangszert, szentbeszédét is az orgona köré szőtte.

Természetesen a nagyméretű, kétmanuálos hangszer is megszólalt, az azt felszerelő Pap Zoltán székelyudvarhelyi orgonaépítő mester fia, Pap Attila orgonaművész koncertet adott rajta, majd Kerekes László atya mondott köszönetet mindazoknak, akik hozzájárultak a megvásárlásához. Az orgonaszentelés részleteire Kézdivásárhelyi Körképünkben visszatérünk.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük