Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Október elején nyílik meg a 7. Székelyföldi Grafikai Biennálé kiállítása

Október elején nyílik meg a 7. Székelyföldi Grafikai Biennálé kiállítása Kultúra

Október elején nyílik meg a 7. Székelyföldi Grafikai Biennáléra beérkezett munkákból kiválogatott tárlat, és ebből az alkalomból átadják a biennálé díjait is – közölték pénteken a szervezők.

Október 5-én Mettrai Pongchomporn thaiföldi művész, a 6. Székelyföldi Grafikai Biennálé fődíjasa egyéni kiállításának megnyitójával keződik a biennálé eseménysorozata Sepsiszentgyörgyön. Ugyanazon a napon A madár él / Baász Imre – tanútörténetek és a nyomtatás gondolata című kiállítás nyílik meg a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótérben.

Október 6-án a biennálé hivatalos megnyitóján és díjátadó ünnepségén vehetnek részt az érdeklődők az Erdélyi Művészeti Központban. A kiállítást Ferencz S. Apor kurátor és Kányádi Iréne művészettörténész nyitja meg. Október 7-én Csíkszeredában folytatódik az eseménysorozat: a Csíki Székely Múzeumban a biennálé idei anyagát bemutató kiállítás nyílik meg.

A Székelyföldi Grafikai Biennálé a grafikusi szakma jelentős nemzetközi fórumává vált. Fontosságát az is igazolja, hogy az idén 62 országból jelentkeztek műveikkel az alkotók. A tíz hetes jelentkezési időszak alatt csaknem 2000 pályamunka érkezett be 844 alkotótól. A szakmai zsűri 303 alkotást válogatott be a kiállítás anyagába.

(forrás: MTI, fotó: Székelyföldi Grafikai Biennálé/Facebook)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük