Felhívás!

Nyit a megyei könyvtár

Nyit a megyei könyvtár Kultúra

A vészhelyzet idejére vonatkozó előírások betartásával kedden megnyílik a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár a kölcsönzők előtt. Az olvasóterem továbbra is zárva tart.

A kölcsönzésre vonatkozó szabályok betartásával lehet könyveket kivenni május 26-tól a megyei könyvtárból és annak fiókintézményéből. A könyvtár úgynevezett „kertkönyvtárrá” alakul át, ugyanis az épület sarkán lévő csigalépcsős kiskertre nyíló ablaknál fogadják az olvasókat. Mivel az épületbe nem kell belépni, nem szükséges a maszkviselés és a lázmérés. A kiskertben egyszerre több olvasó is tartózkodhat, betartva a kétméteres távolságot egymás között, a könyvtárosok pedig maszkot és kesztyűt viselnek.
Az olvasónak fel kell mutatnia a könyvtári belépőjét, a visszavitt könyveket pedig egy tárolóba helyezi. A kért olvasmányokat a könyvtárosok keresik ki, egyelőre nincs lehetőség arra, hogy az olvasók keresgéljenek a polcok között.

A kiszolgálási idő rövidítése érdekében a könyvtár munkatársai azt javasolják az olvasóknak, hogy telefonon vagy online juttassák el nekik a kéréseiket a 0267.312.133-as telefonszámon vagy a kolcsonzo@kmkt-ro és az copii@kmkt.ro e-mail-címeken. A könyv kiválasztásában segítséget nyújt az online katalógus, amely az intézmény honlapján található (online.kmkt.ro). Az állományban elérhető adatbázisok dokumentumaiból, korlátozott mértékben, egyéni igénylés és egyeztetés után digitális másolatot készítenek, amelyet e-mail-ben küldenek el az igénylőnek.

A könyvtár kedden 9 és 19, szerdán, csütörtökön és pénteken 9 és 17, szombaton pedig 9 és 13 óra között tart nyitva. Holnap a Sport utcai fiókkönyvtár is megnyílik, korábbi programjára visszaállva. Az olvasók csak az előszobában történő lázmérés után, maszkban léphetnek be. A polcokról egyelőre csak a könyvtáros vehet le könyvet.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások