Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nagylemez készül

Nagylemez készül Kultúra

Az elmúlt esztendő nem a koncertező együttesek éve volt, ennek ellenére A Csajod együttes nem panaszkodhat, hiszen ők nyerték a Siculus Fesztivál nagydíját, és a Legszebb Erdélyi Magyar Dal 25 éven felüli kategóriájában is elvitték az aranyérmet. 2021-re is számos tervük van, erről beszélgettünk a zenekar tagjaival.

– Hogyan éltétek meg az elmúlt évet? Meséljetek, mi történt veletek?

Lőcsei Zsolt: 2020 eléggé jónak ígérkezett, több fesztivál-fellépésünk lett volna, és volt egy kis év eleji miniturnénk is, amit sajnos a vírus miatt félbe kellett hagynunk. Ennek ellenére úgy gondoljuk, amit ki lehetett hozni, azt kihoztuk magunkból, az év adta lehetőségekből. Két dalunk is megjelent az Egy vicc!? című új kislemezünkről, Az első tartalék és az Eső. Nem utolsósorban pedig miénk lett a Siculus-nagydíj és a Legszebb Erdélyi Magyar Dal is a 25 éven felüli kategóriában.

Hirdetés
Hirdetés

– Megnehezítette a dolgotokat a koronavírus-járvány?

L. Zs.: Eléggé, hiszen jó három hónapon át nem tudtunk találkozni, ez idő alatt is jöttek új ihletek, amelyekből később dalok születhetnek. Ebben az időszakban készítettük el a karanténklipünket is, de azért ez úgysem igazi. A legnagyobb nehézség a távolság volt és a koncertek hiánya, nagyon nehéz így fenntartani a motiváltságot, és bízni abban, hogy a közeljövőben újra színpadra állhatunk.

– Milyen idei terveket dédelgettek?

L. Zs.: Februárban vetjük magunkat a munkába. Az új dalok írása lesz a prioritás, de ezek mellett készülünk arra is, hogy ha majd újra lehet koncertezni, akkor útnak indíthassunk egy kis erdélyi koncertsorozatot.

– Nemrég új dalotok jelent meg Felicia címmel, amely a fesztiválok élményét idézi fel. Hogy született meg a dal?

Szőcs Tamás: Először egy halandzsa angol szöveggel íródott, Clothes inside címmel. A megírásakor a fesztiválidőszakra készültünk, és a dallam egy nagyon felszabadult, vidám érzést sugároz, az élmény pedig egy tusványosi Quimby-koncerthez fűződik, amikor is Kiss Tibi az I’ve got a girl bekonferálásakor azt mondta, most mindenki fogja meg a mellette levő fenekét. Mellettem pont Felicia volt, a német lány, aki Csíkszeredában önkénteskedett azon a nyáron… és a többi már történelem.

– Milyen újdonságokat kell tudnunk a zenekarról?

Láng Tibi: Az Egy vicc!? című kislemezünk utolsó dala a terveink szerint a jövő hónapban fog napvilágot látni, majd amint kint lesz mind a négy szám, azokat Spotify-ra is feltöltjük. Ezt követően szeretnénk még 2 singelt is kiadni, illetve jobban ráállni a zenekari próbákra, hiszen van a tarsolyunkban jó pár új dal. Amint az említett dalok teljesen összeállnak, idén szeretnénk azokkal is stúdióba vonulni, majd év vége fele kiadni első nagylemezünket. Ezen a lemezen már több angol nyelvű dal is fog szerepelni.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük