Felhívás!

Múltunk lenyomatai

Múltunk lenyomatai Kultúra

Megmaradásról, nemzeti öntudatról, kegyeleti helyekről, hadisír-gondozásról tartott vetített képes előadást, valamint úti és élménybeszámolót dr. Grezsa Ferenc, magyarországi egyetemi tanár péntek este Sepsiszentgyörgyön, a szemerjai református templomban.

A nagy háború kitörésének 100. évfordulóján határozta el az anyaországban egy baráti közösség, hogy bejárja a magyar szempontból fontos csaták helyszíneit. Egy évre rá háromszékiek is csatlakoztak hozzájuk, a továbbiakban együtt folytatták zarándoklatukat. Örvendetes módon családtagjaik is velük tartottak, így egyszerre több nemzedék emlékezett meg elődeink szenvedéseiről, helytállásáról. Ezzel pedig meg is valósították kitűzött céljukat, hogy felmenőik, valamint saját és gyermekeik nemzedékeinek összekapcsolásával építsék lelki egészségüket és ezáltal a jövőt.

A túrák résztvevőjeként Handra Levente mérnök és Incze Zsolt György református esperes egészítette ki a fényképekkel gazdagon alátámasztott élménybeszámolót. Az elhangzottakat Erőss Judit korabeli katonadalokat megszólaltató előadása és Nemes Levente szenvedélyes szavalata tette még megrázóbbá és hangsúlyosabbá.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.