Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Múlt és jelen kéz a kézben

Múlt és jelen kéz a kézben Kultúra

Május 7-én, szombaton a Háromszéki Kúriák és Kastélyok Egyesülete Csernátonba invitálja az érdeklődőket a Barangolás a csernátoni kúriák világában című rendezvényre.

Hirdetés
Hirdetés

Az alsócsernátoni Farkas–Konnáth-kúriánál (a régi Pakó-iskola) 10 órára meghirdetett gyülekezőt követően gr. Mikes Zsigmond, az egyesület elnöke mond köszöntőt, majd Dimény-Haszmann Orsolya muzeológus tart vetített képes előadást a csernátoni kúriákról. 10.45-kor a Bernáld–Bartók-kúriát mutatja be Bartók Csaba és családja, 11.30-kor az Enikő Vendégháznál (volt Cseh Ignácz-kúria) tart rövid ismertetőt Csáki Béla és családja. Délben a Sylvester Lajos Községi Könyvtárban (István–Dániel-kúria) Ágoston József kultúrfelelős invitálja kiállításmegnyitóra a résztvevőket, majd 13 órakor Takács Lajos lelkipásztor vezetésével a református vártemplomot tekintik meg.

13.30-kor a Damokos Dénes-kúriába kalauzolja a társaságot Rákosi Árpád polgármester, 14 órától a Damokos–Eperjessy- (ma Bartók-), Damokos Mihály- (ma Rákossy-) és a Cseh-kúriákat látogatják meg. 14.45-kor a Haszmann Pál Múzeumnak helyt adó Damokos Gyula-kúriát mutatja be Damokos Csaba és Dimény-Haszman Orsolya. A rendezvény 16 órakor a múzeumkertben közös ebéddel ér véget. Minden érdeklődőt szeretettel várnak, a részvétel ingyenes. További részletek a haszmannorsi@yahoo.com és kuriakkastelyok@gmail.com e-mail-címeken, illetve a 0746,103,796-os telefonszámon.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás