Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Felvételi a szentgyörgyi drámatagozaton

Az Osonó társulatvezető-rendezője által huszonkét éve alapított és vezetett, Románia első magyar nyelvű, akkreditált drámatagozata, amely nemrég első díjban részesült az Országos Színészmesterség Tantárgyversenyen, a következő tanévtől egy újabb kilencedikes színészosztályt indít.

Hirdetés
Hirdetés

A felvételire május 16-án és 17-én lehet beiratkozni a Plugor Sándor Művészeti Líceum titkárságán, míg a vizsgára május 19-én, csütörtökön 17 órakor kerül sor a líceum Visky Árpád drámatermében. Ezt megelőzően, május 14-én, szombaton 15 órakor kerül sor az utolsó felvételi felkészítőre.

Az országos metodológiával összhangban, május 11-13. között a felvételizni szándékozó diákoknak az iskolájuk titkárságán kell kivenniük a felvételi beiratkozásához szükséges dokumentumot. A felvételire ezzel a dokumentummal, valamint a diák keresztlevelének és személyazonossági igazolványának másolatával, egy orvosi igazolással, illetve a szülők személyazonossági igazolvány másolatával május 16-án és 17-én lehet beiratkozni a Plugor Sándor Művészeti Líceum titkárságán (Kossuth Lajos utca 15. szám). Érdeklődni a titkárság telefonszámain lehet, hétköznapokon 8 és 16 óra között: 0367.401.019, 0725.523.498.

A felvételire május 19-én, csütörtökön 17 órakor kerül sor a líceum Visky Árpád drámateremben. A gyakorlati vizsga követelményei között a következő próbák szerepelnek: kötetlen beszélgetés a felvételiző diákkal, olvasás első látásra, egy szabadon választott vers és egy próza (novellarészlet vagy mese) elmondása, ritmikai gyakorlatok, egy ének (műfaji megkötés nélkül), mozgásgyakorlatok, valamint különböző fantázia- játékok.

Az iskola elvégzése után a diákok a kötelező érettségi mellett szakérettségit is letesznek, így szakképesítést elismerő oklevelet is kapnak.

A drámatagozatról többet a www.osono.eu/dramatagozat címen lehet megtudni.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük